Minivolejbal v barvách – oficiální stránky českého minivolejbalu


Minivolejbal ve spolupráci s AŠSK 2016  •  4. únor 2016

Český volejbalový svaz ve spolupráci s AŠSK nabízí v letošním školním roce základním školám své tzv. „Rodinné stříbro“. Již několik let rozvíjí Český volejbalový svaz tzv. „Minivolejbal v barvách“. Je to odpověď volejbalu na výzvy doby, kdy míčové sporty musí čelit novému způsobu trávení volného času, novým atraktivním sportům. Odpovědí ČVS byl a je „Minivolejbal v barvách“, který se stal přitažlivou a dosažitelnou hrou.

Barevným minivolejbalem se dětem otevřela možnost vzájemně se utkat i po několika málo tréninkových hodinách, ve kterých se chlapci a děvčata seznámí s chytáním a házením, případně jednoduchým odbitím míče. Děti hrají ve dvojicích nebo trojicích přes nižší síť a na menším hřišti. Každá barva má svá pravidla. Ve žlutém volejbalu se hraje přehazovaná, v oranžovém děti míč chytají, nadhazují a odbíjejí. V červeném a zeleném volejbalu se pak nároky na hráče postupně zvyšují a „modří“ už hrají podobně jako dospělí, ale pouze ve třech hráčích a na menším hřišti. Rodiče se nemusí se obávat nadměrného zatížení dětského organizmu v mladším školním věku.

Každý rok pořádá všech 14 krajů festivaly „Minivolejbalu v barvách“ a každý rok se pořádají dvě oblastní kola – západ a východ za účasti až 2000 dětí ve všech barvách. Vždy při příležitosti významného mezinárodního utkání či turnaje (např. Světová liga) se pak pořádá celostatní festival za účasti více než 1000 dětí ve věku od 6 let do 12 let.

Chtěli bychom tento sportovně i marketingově úspěšný projekt dostat do základních škol a hlavně na I. stupeň. Za finanční pomoci ČVS a organizační podpory AŠSK bychom na jaře tohoto roku chtěli uspořádat okresní kola v oranžovém a červeném minivolejbalu. Krajští a okresní koordinátoři AŠSK budou v nejbližší době oslovovat základní školy s nabídkou účasti v okresních kolech oranžového a červeného minivolejbalu. Na webových stránkách ČVS je banner Minivolejbal v barvách, kde jsou základní pravidla všech barev minivolejbalu a též kontakty volejbalových funkcionářů, kteří mohou poradit jak na minivolejbal. Ve dnech 15.2. v Liberci a 16.2. v Břeclavi, se uskuteční semináře pod patronací AŠSK a ČVS, kde budou zkušení lektoři a trenéři ČVS předávat své dovednosti a schopnosti, jak učit a trénovat minivolejbal na školách.

Nic nebrání zúčastnit se a vyzkoušet novou formu míčové hry, která se nazývá volejbal. Volejbal, který má spoustu přitažlivých rysů i v uspěchaném a náročném 21. století, má také bohužel jeden nepěkný rys či přívlastek, který odrazuje učitele na základních školách. A to je technická a koordinační obtížnost. Minivolejbal v barvách Vás přesvědčí, že tomu tak není. Volejbal lze hrát i na školách, kde není volejbalový trenér, volejbal lze hrát i při 30 žácích na tělocviku, volejbal baví jak velké tak a hlavně ty malé.

Pevně věříme, že letošní rok bude sice rokem startovním, kdy se bude rodit hraní minivolejbalu na I. stupni základním škol, ale věříme, že to bude rok, který umožní minivolejbalu stát se jednou z tradičních míčových her na I. stupni základních škol.

Pravidla naleznete v příloze.

Jiří Zach - svazový trenér mládeže ČVS – chlapci

Jakub Lejsek – koordinátor minivolejbalu ČVS

Fotogalerie

OBRÁZEK: obrázek jpg OBRÁZEK: obrázek jpg OBRÁZEK: obrázek jpg

Zpět

Uživatel

Nevím heslo | Registrace

ČVS logo

Kalendář turnajů

Duben 2024

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
< předešlý měsíc další měsíc >

Metodika: Hodiny pohybu navíc

BANNER: pohledniceonline.cz


Hlavní navigace:
LOGO: Nadace ČEZ LOGO: Minivolejbal LOGO: Český volejbal
LOGO: Gala LOGO: ČEPS LOGO: Národní Sportovní Agentura